De verhalen die mensen zichzelf vaak vertellen zijn: “Wie ben ik om dit te zeggen?” Of “Wie ben ik om dat te doen of te worden?” Of “Wie ben ik om daar een mening over te hebben of er zelfs maar over na te denken?”

Gezien worden door oude klasgenoten, familie, vrienden, collega’s, enz. is beangstigend omdat ze misschien kunnen zeggen: “Je mag wel groeien, maar niet meer dan dat.” Of “Je mag zoveel ruimte innemen, maar je mag dat niveau van meesterschap niet beheersen. Dat is niet wat jij doet … dit is wat jij doet!” Of het ego zou kunnen zeggen: “Je bent slim, maar wat je nu doet … dat kan echt niet!” Of “Oké, je weet waar je het over hebt, maar dit gaat een stap te ver. Wie denk je dat je bent?”

Je hebt de neiging om jezelf te associëren met de oude ideeën van mensen die vroeger naar je keken. En het ego projecteert deze ideeën op je. Je moet je hiervan bewust worden, want dit zijn in feite de stiekeme dingen die onder de radar plaatsvinden. De fluisterende stem in je hoofd is bijna onmerkbaar, maar de invloed is enorm. Het is de laatste zin … het is het laatste woord. Je zou kunnen zeggen: “Ik ben een krachtige genezer.” En de stem van het ego zal stilletjes zeggen: “Nee, dat ben je niet.” “Ik wens 10.000 inkomsten per maand te hebben.” – “Dat red je nooit!” “Ik weet hoe ik het leven van andere mensen kan veranderen en transformeren.” – “Begin eerst met je eigen leven.” “Ik ben een leider in mijn branche en een uitstekende coach.” – “Laat me niet lachen. Wat een onzin.”

Als je vermijdt om met deze “modder”, deze “rotzooi”, om te gaan en dit “shitbewustzijn” nooit onder ogen komt te zien, zal het je hele je persoonlijke en professionele leven bepalen. Daarom moet je je licht laten schijnen op deze duisternis, op deze angst, op alle oordelen. Het kan beangstigend zijn, zelfs angstaanjagend, als anderen je in je ware kracht zien. Wat zouden andere mensen, zoals je familie, vrienden of doelgroep, over je kunnen zeggen? Het ego … hoe zal het overkomen? Hoe zal het ontvangen worden? Hoe zal het resoneren? Wat zullen de reacties zijn omdat je misschien iemand anders triggert? Of het ego kan omvallen; dat is een van de grootste angsten.

Mensen zijn bang voor hun ego. Ze zijn bang dat ze de kracht van hun ego niet aankunnen – bang dat hun ego hen knock-out zal slaan. Het is onze taak als coaches, als lichtwerkers, als genezers, als krachtige ondernemers om in onszelf gecentreerd te zijn en de stem van ons Hogere Zelf, de stem van onze ziel, goed te horen in plaats van naar het ego te luisteren. Dan komt het besef dat degene die ons mag zien, wijzelf zijn.

Wanneer je de unieke stem van je Hogere Zelf begint te horen; wanneer je het hogere zelf gaat modelleren; wanneer je dit op alle gebieden van je leven begint toe te passen en jezelf echt toestemming geeft om boven de norm uit te stijgen en te erkennen dat het veilig voor je is om in die positie te zijn, gaan de chakra’s open. Je spreekt de woorden die gesproken moeten worden, met een open keelchakra. Met een open kruinchakra kan wijsheid en creativiteit door je heen stromen. Alles wat je doet, doe je met kracht en met leiderschap. Activiteiten als praten voor een camera of in een microfoon en bijvoorbeeld staan voor groepen zijn geen probleem meer.

Er stroomt een kracht door je heen. En zelfs als anderen je beoordelen, zul je echt een voorbeeld voor anderen zijn door deze kracht naar je terug te brengen en te erkennen dat de persoon die je moet zien jezelf bent.

– Ishtara Araminta

Hoe word je een voorbeeld voor anderen?

December 20, 2022

blog home

Energetics

Ishtara Araminta

Share

Auteur | Zelf-Realisatie teacher | Spirituele Mentor

Ishtara Araminta

"Awaken Divine Love in Your Heart & Find Soul Level Happiness"